Η Staroil πρωτοπορεί και πάλι στην εξυπηρέτηση του κοινού στα πρατήρια της, αφού ο ανεφοδιασμός, γίνεται ακόμη πιο εύκολος και γρήγορος με τα νέα υπερσύγχρονα τερματικά ανέπαφων συναλλαγών. Μετά την εγκατάσταση τερματικών με οθόνες επαφής (touch screen), η Staroil εισάγει στην Κυπριακή αγορά, τους αυτόματους πωλητές που έχουν τη δυνατότητα υποδοχής contactless καρτών, αλλά και κινητών τηλεφώνων που υποστηρίζουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω e-wallet.

Οι νέες τραπεζικές κάρτες που φέρουν στο μπροστινό τους μέρος την ένδειξη «εκπομπής σήματος», μπορούν πλέον να «επικοινωνούν» ανέπαφα με τα ειδικά τερματικά αποδοχής καρτών για μεγαλύτερη ευκολία. Ο καταναλωτής, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στην οθόνη του τερματικού, το μόνο που έχει να κάνει είναι να πλησιάσει την κάρτα του στο τερματικό, να πληκτρολογήσει τον κωδικό της κάρτας του και να ανεφοδιαστεί με καύσιμα.

Τα νέα τερματικά, αποτελούν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και φιλικά προς τον χρήστη, αναβαθμίζοντας σημαντικά την εμπειρία των καταναλωτών, αφού εκτός από την ταχύτητα στις συναλλαγές δίνει και τη δυνατότητα στον χρήστη να έχει τον απόλυτο έλεγχο στον ανεφοδιασμό. Μέχρι πρότινος, οι πλείστες συναλλαγές μέσω καρτών, δέσμευαν προσωρινά ένα καθορισμένο ποσό στον λογαριασμό του χρήστη, ανεξαιρέτως του ποσού που επέλεγε, και έπειτα του επιστρέφονταν η διαφορά. Πλέον με τα νέα τερματικά αυτό καταργείται, αφού το ποσό που επιλέγει ο χρήστης να ανεφοδιάσει το όχημα του είναι και το τελικό ποσό που θα χρεωθεί στο λογαριασμό της κάρτας του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Staroil Cyprus κ. Γιώργος Πέτρου σε δηλώσεις του ανάφερε πως: «Η Staroil για ακόμα μια φορά καινοτομεί, εγκαθιστώντας πρώτη στα πρατήρια της τα νέα υπερσύγχρονα τερματικά ανέπαφων συναλλαγών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Όσο η τεχνολογία γύρω μας αναπτύσσεται, έτσι και εμείς θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε, με νέα προηγμένα συστήματα που έχουν ως κύριο στόχο την αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας, αφού οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα, μειώνοντας έτσι τους χρόνους αναμονής στα πρατήρια μας.»