Η κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών STAROIL και η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ), ανακοινώνουν την από κοινού συνεργασία τους για ενίσχυση της προσπάθειας πρόληψης και μείωσης των συνεπειών που επιφέρει η χρήση ουσιών εξάρτησης.

Συγκεκριμένα, η STAROIL θα στηρίξει την προσπάθεια της ΑΑΕΚ για τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας Μείωσης της Βλάβης “Care Zone”, παραχωρώντας καύσιμα. Η Μονάδα απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης ουσιών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα πρωτοποριακό για τα δεδομένα της Κύπρου, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης. Η Κινητή Μονάδα, που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Αρχή θα καλύψει περιοχές που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες, καθώς και χώρους συνεύρεσης της νεολαίας, όπως φεστιβάλ μουσικής και χώρους νυκτερινής διασκέδασης ανά το παγκύπριο, με παρεμβάσεις μείωσης της βλάβης από τη χρήση ουσιών εξάρτησης, ενημέρωσης και παραπομπής σε δομές θεραπείας, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Το πρόγραμμα Άμεσης Πρόσβασης και Μείωσης της Βλάβης «ΣΤΟΧΟΣ» αποτελεί συνεταιριστικό πρόγραμμα μεταξύ του Παγκύπριου Αντιναρκωτικού Συνδέσμου και των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και ανέλαβε τη διαχείριση της Κινητής Μονάδας η οποία επιχορηγείται εξ ολοκλήρου από την ΑΑΕΚ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιώργος Πέτρου δήλωσε σχετικά: «Εδώ και αρκετά χρόνια θέσαμε στις βασικές μας προτεραιότητες, ως εταιρεία, τη στήριξη της κοινωνίας, στο πλαίσιο προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σήμερα ανακοινώνουμε την επέκταση των δράσεων μας, ενισχύοντας το πρόγραμμα Άμεσης Πρόσβασης και Μείωσης της βλάβης “ΣΤΟΧΟΣ”. Η καινοτομία αυτού του προγράμματος και η δυνατότητα που μας δίνει να συμβάλουμε στην αποτελεσματική πρόληψη και εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν θέματα δημόσιας υγείας και κοινωνικής στήριξης, ήταν μονόδρομος για εμάς στην επιλογή να το στηρίξουμε από το ξεκίνημα του.»