Η Staroil με μεγάλη υπερηφάνεια, ανακοινώνει την τιμητική της διάκριση από τα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς για το 2018, με το βραβείο «Αργυρός Προστάτης του Περιβάλλοντος». Το βραβείο αυτό, έρχεται λίγους μήνες μετά από την έναρξη του προγράμματος ΕΚΕ ‘Staroil Goes Green’ το οποίο περιλαμβάνει δράσεις και ενέργειες της εταιρείας για τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Ήδη από την αρχή του χρόνου, η Staroil έχει προχωρήσει στη σταδιακή εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε αρκετά από τα πρατήρια της έτσι ώστε να γίνει η λειτουργία τους ακόμη πιο φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και για να περιοριστεί το ανθρακικό αποτύπωμα τους. Παράλληλα στο πρόγραμμα ‘Staroil Goes Green’ εντάσσεται και η πρόσφατη ενέργεια της εταιρείας, για την κυκλοφορία και δωρεά 8.000 επαναχρησιμοποιούμενων οικολογικών τσαντών σε όλους τους πελάτες της, με στόχο τη μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Staroil, κ. Γιώργος Πέτρου ανέφερε: «Η διάκριση μας με το βραβείο του ‘Αργυρού Προστάτη του Περιβάλλοντος’ είναι κάτι που μας κάνει εξαιρετικά χαρούμενους, ενώ παράλληλα μας γεμίζει με μεγάλη ευθύνη για να παραμείνουμε πιστοί στο πρόγραμμα μας. Το βραβείο αυτό, αποτελεί την αναγνώριση και το επιστέγασμα των προσπαθειών μας για τη συνεχή συμβολή προς τα κοινά, αλλά και για την έμπρακτη συνεισφορά μας στην αειφορία του τόπου μας. Η περιβαλλοντική συνείδηση, αποτελεί για εμάς μια από τις βασικές μας προτεραιότητες και θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση του οικοσυστήματος. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό να αγκαλιάσει τέτοιου είδους ενέργειες έτσι ώστε μαζί, να κάνουμε την αρχή της αλλαγής».

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ιανουάριο από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.