«Ομορφιά και Υγεία εκ των Έσω» με τη στήριξη των Ροταριανών Ομίλων Λευκωσίας»

Με τη σημαντική οικονομική ενίσχυση των δύο Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αλτσχάιμερ ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Ομορφιά και Υγεία εκ των Έσω» που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, με κύριο χορηγό την εταιρεία STAROIL. Η σημαντική αυτή εκδήλωση τελούσε υπό την υψηλή προστασία της Πρώτης Κυρίας κας Άντρης Αναστασιάδη.

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση έγινε από το Ίδρυμα Φίλων Ατόμων με Αλτσχάιμερ και τους Ροταριανούς Ομίλους Λευκωσίας, Λευκωσίας – Ασπέλια και Ροταράκτορς, με στόχο την στήριξη συνανθρώπων μας που υποφέρουν από τη Νόσο Αλτσχάιμερ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν εισηγήσεις και πρακτικές για την υγεία και την ομορφιά από διακεκριμένους επιστήμονες. Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούσαν την Πρόληψη του Καρκίνου, την Υγιεινή του Στόματος, την Εναλλακτική Ιατρική, Θεραπείες Αισθητικής Φύσεως με Σκευάσματα και Ενέσιμα Προϊόντα, και τη μέθοδο FAST EFT για την εξουδετέρωση του Stress. Τα δύο Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αλτσχάιμερ επισκέπτονται καθημερινά άτομα που υποφέρουν από τη νόσο, με σκοπό την ψυχαγωγία τους, αλλά και την παροχή θεραπειών από εξειδικευμένο προσωπικό όπως είναι η φυσιοθεραπεία, η λογοθεραπεία, η μουσικοθεραπεία και άλλες. Τα δύο κέντρα βρίσκονται στο ίδρυμα Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Καϊμακλί, και στον Άγιο Θεράποντα στο Λυθροδόντα.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της STAROIL και Πρόεδρος του Ιδρύματος Φίλων Ατόμων με Αλτσχάιμερ κ. Γιώργος Πέτρου δήλωσε: «Δυστυχώς η νόσος Αλτσχάιμερ πρόκειται για μια μη θεραπεύσιμη ασθένεια από την οποία στην Κύπρο υποφέρουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας.

Τέτοιες εκδηλώσεις αποδεικνύουν πως μπορούμε ως κοινωνία να συνεισφέρουμε στη φροντίδα των παθόντων, και ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια».